Przystawka
Wędzony arbuz z trybulą i jabłkiem. Zimna, bardzo orzeźwiająca przystawka. Arbuz przed podaniem został zamarynowany w czerwonym winie i soku z granatu, następnie podwędzony na zimno w wiórkach z jabłoni. Dodatkami do przystawki są jabłko marynowane w oliwie koperkowej oraz mus z mango. Rewelacyjne połączenie, idealne na lato.
Zupa
Tego lata, jak co roku królują chłodniki. Szef Kuchni Tomasz Morys tym razem przygotował chłodnik z buraka z jajkiem, ogórkiem, maliną i koperkiem. Chłodnik powstał na bazie domowego zakwasu buraczanego z dodatkiem maślanki, jogurtu i słodkiej śmietanki. Kompresowane warzywa, jajko w wersji sous vide, świeże maliny oraz mus malinowy stanowią o wyjątkowości tego dania. Chłodnik najlepiej smakuje na tarasie ogrodowym Aries Hotel & Spa Wisła.
Danie główne
Perliczka z marynowanymi truskawkami, rabarbarem, botwinką i dymką.
Jak powstaje takie danie? Noga z perliczki została podzielona na dwie części. Jedna jest wytrybowana z kości, druga oczyszczona ze skóry i opanierowana w panco. Mięso było marynowane w soli i cukrze w stosunku 1:1 a następnie gotowane w niskiej temperaturze. Dodatkami są confitowany rabarbar w syropie cukrowym z lawendą oraz dymka, botwinka confi oraz sos winny z oliwą dyniową. Ostatnim, ale nie mniej ważnym dodatkiem są bardzo orzeźwiające truskawki, które były marynowane w lawendzie i occie balsamicznym. Mistrzostwo smaku na talerzu...
Deser
Sable z rabarbarem i białą czekoladą, czyli kwintesencja lata na deser. Sable to bardzo kruche ciastko, które powstało z mączki migdałowej. Do tego lody rzemieślnicze waniliowo- rabarbarowe, confitowany rabarbar oraz chips z rabarbaru. Takie połączenie jednym określeniem nazywa się - assetie z rabarbaru. Assiette to danie, które składa się z różnych wersji i sposobów przyrządzenia jednego składnika. Całość deseru wieńczy syrop z rabarbaru ze świeżymi owocami. Gorąco polecamy!
Restauracja Polka - jesteśmy otwarci codziennie od 13.00 do 22.00
Po menu zapraszamy -> TUTAJ