Nowe dania w Restauracji Polka

P

rzegrzebki, skorzonera, dorsz, grzyby shimeji, marcepan - to podstawa nowych dań, które zagościły w lutym w karcie menu Restauracji Polka.

Na początek proponujemy niezwykle delikatną przystawkę. Przegrzebki, assettie ze skorzonery, żel z kiszonego ogórka oraz ogórek kompresowany. Skorzonerę można zasmakować w daniu w nie jednej postaci.

Danie główne już podbiło Wasze kubki smakowe. Polędwica z dorsza z małżą nowozelandzką i grzybami shimeji na risotto - gorąco polecamy! Grzyby shimeji to małe, cienkie grzyby, koloru brązowego lub białego (ta odmiana jest uprawiana bez dostępu do światła). Rosną w obfitych kiściach. Ich cechą charakterystyczną są długie, wąskie trzony zakończone półokrągłymi kapeluszami. Smakują rewelacyjnie...

Na deser zapraszamy do spróbowania sable migdałowego z semifreddo z miodulą, truflą czekoladową oraz marcepanem i... malibu.

Zapraszamy do rezerwacji stolika:

Restauracja Polka

tel.: +48 334440555 | mail: polka.wisla@hotelaries.pl

Poprzedni artykuł
Morsowanie w Wiśle
Następny artykuł
Bezcenny czas we dwoje w Aries

Najnowsze artykuły

Niespodzianka w pokoju hotelowym

Niespodzianka w pokoju hotelowym

Każda podróż zasługuje na wyjątkowy początek, a hotele mają za zadanie uczynić ten moment niezapomnianym. W Aries Hotel & Spa Wisła przywiązujemy ogromną wagę do kreowania niezapomnianych przeżyć d...

Tydzień Kultury Beskidzkiej w Wiśle

Tydzień Kultury Beskidzkiej w Wiśle

Nie od dziś wiadomo, że Beskidy stanowią serce regionu o bogatej kulturze i tradycjach. Co roku, miasto Wisła staje się świadkiem niezwykłego wydarzenia - Tygodnia Kultury Beskidzkiej, w którym wsp...

Zapora Wisła Czarne - historia powstania

Zapora Wisła Czarne - historia powstania

Zaporę wodną w Wiśle Czarnem budowano w latach 1967-1973, w miejscu nieco poniżej połączenia potoków Czarnej i Białej Wisełki, które wskutek spiętrzenia wód zostało zalane. Z powodu budowy musiano ...

No items found.