Aries Hotel & Spa Wisła, Wisła
Gdzie dobrze zjeść w Wiśle? Tylko w Restauracja Polka.

Gdzie dobrze zjeść w Wiśle? Tylko w Restauracja Polka.

  1. Home Page
  2. Nowości w karcie menu Restauracji Polka
17 October 2022

Jesień w Restauracji Polka to przegrzebki, kaszanka, dynia oraz grzyby. Również te serwowane w... deserze. Jeśli jesteście ciekawi co tym razem przygotował Szef Kuchni Tomasz Morys wraz ze swoim zespołem zapraszamy do krótkiej prezentacji nowości w karcie menu.

Restauracja Polka to przede wszystkim dania kuchni polskiej serwowane w nowatorskiej odsłonie. Tatar w kości wołowej, żołądki gęsie z truflą czy schabowy z jusem wędzonym. Polska kuchnia nabiera w Restauracji Polka charakteru i jeszcze lepszego smaku. 

Restauracja Polka w Wiśle prezentuje nowe, jesienne menu

Przegrzebki z kaszanką - zaskoczenie połączone z uwielbieniem

Pierogi z dynią - kunszt kulinarny Szefa Kuchni

Krem grzybowy - klasyk a może jednak nie?

Mus z białej czekolady z... borowikiem - deser, który należy spróbować

Zacznijmy od przystawki. Smażone przegrzebki - nudna klasyka? Nie, jeśli serwujemy je z kaszanką. Idealne połączenie owoców morza z polską kaszanką, słodkimi daktylami i szarą renetą z całą pewnością zaskoczy nie jednego Gościa w Restauracji Polka.

Przegrzebki z kaszanką. Przystawka z przegrzebkami

Przegrzebki z kaszanką i daktylami. Przystawka z przegrzebkami.

Dla wegetarian przygotowano danie jarskie. Jesteście miłośnikami dyni czy może wręcz przeciwnie. Dynia jest dla Was warzywem bez smaku o nieciekawej konsystencji. Pierogi z dynią serwowane w Polce to arcydzieło. To hołd składany dynii. W jednym daniu mamy: puree z dyni, farsz z dyni, dynie gotowaną na maśle, oliwę dyniową, puder z dyni oraz dynie piklowaną na słodko. Smak? To danie trzeba spróbować! Jest rewelacyjne. 

Dania jarskie choć stanowią mniejszość w karcie menu cieszą się rosnącym zainteresowaniem. Goście mogą zamawiać także ratatouille oraz sałatkę z tofu.

Pierogi z dynią. Oliwa dyniowa. Puder z dyni.

Zupa? Jak co roku nie mogło zabraknąć kremu grzybowego. Tym razem Tomasz Morys - Szef Kuchni podał go w wersji espumy z taleggio z gotowanym boczniakiem, który następnie został lekko podsmażony. Dodatki - puder ziołowy i grzybowy. Esensja grzybowa na talerzu. 

Krem grzybowy. Boczniak. Puder grzybowy.Na deser... grzyby :) Dosłownie i w przenośni. Cukiernik przeszedł sam siebie. Zamawiając deser otrzymujemy mini las z grzybami. Smaki to klasyczny mus z białej czekolady z dodatkiem suszonych borowików, które nadają charakteru. Dodatkowo do zakwaszenia użyto żelu z cytryny oraz kruszonki z grzybami. Całość łączą lody gruszkowe w pudrze z palonego siana. Nic dodać, nic ująć. 

Mus z białej czekolady z borowikiem.Mus z białej czekolady z borowikiem w tle liście.

Głodni? Zapraszamy do rezerwacji stolika. Restauracja Polka jest otwarta codziennie, 14.00 - 22.00 Warto wspomnieć, że opiekunem restauracji jest znana restauratorka Magda Gessler, której wysokie wymagania są gwarantem wyśmienitego smaku serwowanych potraw. Z bogatej karty menu Goście mogą wybierać od ryb (pstrąg wiślański, jesiotr) po wysokiej klasy mięsa (jagnięcina, cielęcina, steki) na wyjątkowych deserach kończąc. 

Karta menu -> TUTAJ

mobile nav bg
See on the map

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by Platan Hotels & Resorts Sp. z o.o., Poleczki 23, 02-822, Warszawa . You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved