Na początek proponujemy niezwykle delikatną przystawkę. Przegrzebki, assettie ze skorzonery, żel z kiszonego ogórka oraz ogórek kompresowany. Skorzonerę można zasmakować w daniu w nie jednej postaci.
Danie główne już podbiło Wasze kubki smakowe. Polędwica z dorsza z małżą nowozelandzką i grzybami shimeji na risotto - gorąco polecamy! Grzyby shimeji to małe, cienkie grzyby, koloru brązowego lub białego (ta odmiana jest uprawiana bez dostępu do światła). Rosną w obfitych kiściach. Ich cechą charakterystyczną są długie, wąskie trzony zakończone półokrągłymi kapeluszami. Smakują rewelacyjnie...
Na deser zapraszamy do spróbowania sable migdałowego z semifreddo z miodulą, truflą czekoladową oraz marcepanem i... malibu.
Zapraszamy do rezerwacji stolika:
tel.: +48 334440555 | mail: polka.wisla@hotelaries.pl