Można je jeść przez okres zaledwie miesiąca, a ich cena na początku zbiorów bywa zawrotna. Mimo to są jednym z ulubionych warzyw (nie kwestionujemy podium, na kórym niezmiennie są obecne truskawki i ... bób, ale o nich innym razem).
Tegoroczny maj i rozpoczęcie sezonu na szparagi Restauracja Polka postanowiła uczcić aż trzema daniami. Kartę menu otwierają białe szparagi panierowane w pecorino podane z sosem holenderskim oraz suszonym żółtkiem. Ocena 10/10 to zdecydowanie za mało dla tego dania.
Krem z białych szparagów z chorizo i trybulą to propozycja delikatnej zupy-krem.
Danie główne to pierś z kurczaka supreme z zielonymi szparagami, konfiturą z truskawek, confitowanymi ziemniakami oraz demi glace jabłkowym. Danie idealne na rozpoczynającą się wiosnę.
Po pełne menu Restauracji Polka zapraszamy TUTAJ
Zapraszamy codziennie od 13.00 do 22.00