Aries Hotel & Spa Wisła, Wisła
Nowe, letnie menu Restauracji Polka

Nowe, letnie menu Restauracji Polka

  1. Úvodní stránka
  2. Nowe, letnie menu Restauracji Polka
electric car
29 června 2023

Lato, lato... ah to Ty! Celebrujemy nadejście lata nowym, bardzo świeżym i orzeźwiającym menu. Wśród nowości wędzony arbuz, chłodnik z buraka, perliczka oraz rabarbar. Restauracja Polka zaprasza na wyjątkowe smaki lata.

Szef kuchni, wydawka

Przystawka

Wędzony arbuz z trybulą i jabłkiem. Zimna, bardzo orzeźwiająca przystawka. Arbuz przed podaniem został zamarynowany w czerwonym winie i soku z granatu, następnie podwędzony na zimno w wiórkach z jabłoni. Dodatkami do przystawki są jabłko marynowane w oliwie koperkowej oraz mus z mango. Rewelacyjne połączenie, idealne na lato.

Wedzony arbuz z jablkiem

Zupa

Tego lata, jak co roku królują chłodniki. Szef Kuchni Tomasz Morys tym razem przygotował chłodnik z buraka z jajkiem, ogórkiem, maliną i koperkiem. Chłodnik powstał na bazie domowego zakwasu buraczanego z dodatkiem maślanki, jogurtu i słodkiej śmietanki. Kompresowane warzywa, jajko w wersji sous vide, świeże maliny oraz mus malinowy stanowią o wyjątkowości tego dania. Chłodnik najlepiej smakuje na tarasie ogrodowym Aries Hotel & Spa Wisła

Chlodnik z buraka

Chlodnik z buraka z jajkiem

Danie główne

Perliczka z marynowanymi truskawkami, rabarbarem, botwinką i dymką.

Jak powstaje takie danie? Noga z perliczki została podzielona na dwie części. Jedna jest wytrybowana z kości, druga oczyszczona ze skóry i opanierowana w panco. Mięso było marynowane w soli i cukrze w stosunku 1:1 a następnie gotowane w niskiej temperaturze. Dodatkami są confitowany rabarbar w syropie cukrowym z lawendą oraz dymka, botwinka confi oraz sos winny z oliwą dyniową. Ostatnim, ale nie mniej ważnym dodatkiem są bardzo orzeźwiające truskawki, które były marynowane w lawendzie i occie balsamicznym. Mistrzostwo smaku na talerzu...

Perliczka z truskawkamiPerliczka z truskawkamiPerliczka z truskawkami

Deser

Sable z rabarbarem i białą czekoladą, czyli kwintesencja lata na deser. Sable to bardzo kruche ciastko, które powstało z mączki migdałowej. Do tego lody rzemieślnicze waniliowo- rabarbarowe, confitowany rabarbar oraz chips z rabarbaru. Takie połączenie jednym określeniem nazywa się - assetie z rabarbaru. Assiette to danie, które składa się z różnych wersji i sposobów przyrządzenia jednego składnika. Całość deseru wieńczy syrop z rabarbaru ze świeżymi owocami. Gorąco polecamy!

Sable z rabarbarem

Restauracja Polka - jesteśmy otwarci codziennie od 13.00 do 22.00

Po menu zapraszamy -> TUTAJ

Przeczytaj także:

mobile nav bg
viz na mapě

K dosažení nejvyšší úrovně poskytovaných služeb používá portál cookies, které jsou ukládány v paměti prohlížeče. Podrobné informace o účelu jejich používání a možnostech změny jejich nastavení jsou uvedeny v Politice soukromí.
Kliknutím na PŘIJÍMÁM VŠE poskytujete souhlas s použitím technologií jako cookies a s tím, že Platan Hotels & Resorts Sp. z o.o., Poleczki 23, 02-822, Warszawa bude zpracovávat Vaše osobní údaje získané na internetu, jako jsou IP adresa a identifikátory cookies, pro marketingové účely (včetně automatizovaného přizpůsobování reklam podle Vašich zájmů a měření jejich účinnosti). Změnu nastavení cookies můžete provést v nastavení.

Spravovat nastavení soukromí
Cookies nezbytné pro fungování stránek

Cookies nezbytné pro fungování služeb dostupných na internetových stránkách, umožňující prohlížení nabídek, provádění rezervací, podporující zabezpečení, mj. ověřování uživatelů a detekci zneužití.

Analytické cookies

Cookies umožňující shromažďovat informace o způsobu, jak uživatelé internetové stránky používají, za účelem optimalizace jejich fungování a jejich přizpůsobení očekáváním uživatelů

Marketingové cookies

Cookies umožňující zobrazovat uživatelům marketingový obsah podle jejich preferencí a informovat je podle jejich zájmů o marketingových nabídkách týkajících se výrobků a služeb správce stránek a třetích subjektů.

Vaše předvolby dosud nebyly uloženy