Tegoroczna gala wręczenia nagród odbyła się w Hotelu Zamek Ryn. Znaleźć się w gronie najlepszych restauracji nie było łatwo. Przeszkoleni, anonimowi inspektorzy odwiedzili i ocenili w tym roku 734 restauracje. Ich ocena (składająca się ze 100 punktowej skali) skupiała się na jakości i świeżości produktów, harmonijności menu, walorach smakowych dań, jakości obsługi oraz atmosfery panującej w lokalu w trakcie degustacji. Otoczenie i wnętrze restauracji również było brane pod uwagę.
Restauracja Polka Magda Gessler pod przewodnictwem Szefa Kuchni Tomasza Morysa otrzymała nagrodę 4 widelców w kategorii "Best of Award of Excellence". Tym samym stała się jedyną restauracją ze śląska cieszyńskiego nagrodzą w plebiscycie. Nagrodę odebrał osobiście Szef Kuchni.
Wśród wyróżnionych restauracji znalazła się także Halka (restauracja Aries Hotel & Spa Zakopane). Serdecznie gratulujemy.
Sukcesy obu restauracji nie doszłyby jednak do skutku, gdyby nie zespoły kucharzy i cukierników. W Restauracji Polka zespół jest silny i stabilny od lat a pasja jest głównym motorem napędowym codziennej pracy. Panowie - GRATULACJE.
Po więcej informacji na temat Restauracji Polka zapraszamy TUTAJ, a TU menu.